Ísey Skyrin tarina

Noin 1 100 vuotta sitten ensimmäiset skandinaavit asettuivat Islantiin. He toivat mukanaan skyrin valmistustaidon. Aikojen saatossa tämän ravitsevan ruoan valmistustaito vähitellen hiipui muualla Pohjolassa. Islannissa skyrin suosio ja valmistus onneksi jatkui.

Kunnioitamme juuriamme

Skyr oli vuosisatojen ajan islantilaisen ruokavalion kivijalka, joka piti kansakunnan vahvana ja ravittuna ankarissa elinolosuhteissa. Skyrin valmistus sekä reseptin ja hapattamiseen tarvittavan alkuperäisen juuren siirtäminen sukupolvelta toiselle oli maaseudun naisten vastuulla.

Hapanmaitotuote kaikille vauvasta vaariin

Ísey Skyrin tuotantoprosessi perustuu tähän arvokkaaseen perinteeseen. Juuri nämä naiset, jotka vaalivat esiäideiltään perittyä taitoa, perehdyttivät myös islantilaiset tiedemiehet skyrin valmistuksen saloihin noin 90 vuotta sitten. Vaikka valmistuksessa hyödynnetään nykyään modernia teknologiaa ja laatuvaatimukset ovat tarkemmat, itse resepti on edelleen sama ja maidon hapattamiseen käytetään aina alkuperäisiä islantilaisia hapateviljelmiä. Proteiinipitoinen, rasvaton, kermaisen herkullinen – Ísey Skyr on vieläkin yhtä mainio ruoka kuin vuosisatoja sitten.

Tämä on salaisuutemme, jonka juuri paljastimme sinulle.